09121899829

بررسی سموم قارچی در سیلاژ و تاثیرات آن بر خوراک ها و دام

به طور کلی قارچ ها از نمونه موجوداتی هستند که در نابودی و فساد مواد غذایی نقش موثری دارند و به همین دلیل مورد توجه دانشمندان قرار گرفته اند تا شناخت بیشتر و بهتری نسبت به آن ها پیدا کنند. اگر بخواهیم به صورت حرفه ای تر صحبت کنیم، باید بگوییم که مایکوتوکسین ها نمونه ای از متابولیت های ثانویه توسط ارگانیسم های قارچی هستند. به صورت دقیق تر می توان گفت قارچ فوزاریوم نمونه ای از قارچ های رشته ای از شاخه آسکومیست ها است که باعث از بین بردن مواد غذایی و خوراکی می شود و خطر بزرگی برای این نوع مواد محسوب می شود. این نوع قارچ عموما کویرها و اقیانوس ها یافت می شود و همچنین یکی از مشهور ترین قارچ هایی است که باعث بروز بیماری های آرژیک در انسان می شود. اگر قصد دارید درباره سموم قارچی در سیلاژ اطلاعات بیشتری کسب کنید، در این مقاله با ما همراه باشید.

تاثیر سموم قارچی بر خوراک دام ها

می توان گفت یکی از بارز ترین ویژگی های قارچ ها که آسیب زیادی به زندگی انسان ها می زند، توانایی رشد آن ها در محیط هایی با رطوبت بالا و دمای بالا است که به این دلایل می تواند در محیط های گیاهی رشد خوبی داشته باشد. یکی از موضوعات بسیار مهمی که دغدغه بسیاری از دامداران می باشد، آلوده شدن علوفه ها و خوراک دام و طیور به قارچ های گوناگون و سمی است. توجه کنید که اگر دام و طیور با خوراکی که به سموم قارچی آلوده است، رشد کنند اثرات بدی بر روی آن ها مانند کاهش مصرف خوراک، کاهش تولید شیر، مشکلات تولید مثلی و کاهش عملکرد سیستم ایمنی خواهد داشت.
در حقیقت آلوده بودن علوفه و خوراک حیوانات به سموم قارچی می تواند باعث بروز تاثیرات بسیار بدی بر زندگی دام ها شود که فعالیت دامداری ها را دچار مشکل می سازد. اما امروزه به دلیل شرایط پیچیده به وجود آمده در بسیاری از فضاهای نگهداری دام و طیور، مایکوتوکسین ها در بخش زیادی از خوراک دام ها مانند علوفه های سبز، علوفه های خشک و سیلاژ ها دیده می شوند که به علت اثرات زیادی که بر شرایط سلامت گاو ها و سایر دام ها دارند، اهمیت به آن ها موضوع قابل توجهی می باشد.

تاثیر سموم قارچی بر خوراک دام ها

عوامل موثر بر تولید سموم قارچی در سیلاژ

به صورت کلی یکی از عوامل بسیار تاثیر گذار در به وجود آمدن سموم قارچی در سیلاژ، کپک ها هستند که عامل بسیار تاثیر گذاری محسوب می شوند. اما نمی توان گفت صرفا وجود کپک ها تایید کننده مایکوتوکسین ها می باشد و باید دقت داشته باشید که عوامل محیطی و فیزیولوژیکی، می توانند مهم تر باشند. اگر بخواهیم جزئی تر صحبت کنیم، باید بگوییم که عوامل محیطی و فیزیولوژیکی در قدم اول شامل دما، آب فعال و فعالیت حشرات هستند که در آلودگی علوفه ها و سیلاژ ها به وسیله مایکوتوکسین ها و سموم قارچی نقش مهمی دارند.
به طور کلی کپک ها قابلیت رشد در دمای بین ۱۰ الی ۴۰ درجه را دارند و قرار گرفتن در این موقعیت می تواند شرایط فوق العاده ای را برای رشد و گسترش آن ها فراهم کند. علاوه بر این درباره تاثیر فراوان مرطوب بودن محیط می توان گفت که کپک ها به راحتی در خوراکی های مرطوبی مانند سیلاژ رشد می کنند و گسترش می یابند. توجه کنید که گسترش کپک ها در سیلاژ تنها وابسته به این مسئله است که میزان اکسیژن برای رشد آن محدود کننده نباشد.

عوامل موثر بر تولید سموم قارچی در سیلاژ

فعالیت های لازم در جهت حفظ سیلاژ ها

به دلیل گسترش ساده و راحت سموم قارچی در سیلاژ ها، باید توجه داشته باشید که نگهداری درست از آن ها می تواند بیشترین تاثیر را در حفظ سلامتی دام ها و سالم ماندن خوراک آن ها داشته باشد. به همین دلیل توجه کنید که در فرآیند برداشت، عدم تاخیر مهم ترین عامل حفظ این خوراک به شمار می آید. دقت کنید که بهتر است در این روند، سیلو به طور کافی پوشش داده شود و همچنین با تاخیر یا کند پر نشود. بهتر است به سرعت تخلیه خوراک از سیلو دقت داشته باشید و از آسیب خورد بسته بندی و پوشش سیلو ها اطمینان حاصل کنید.

جمع بندی

پارس توحید به شما کمک می کند تا اطلاعات لازم و بیشتر را درباره سموم قارچی در سیلاژ ها بدست آورید و از راه حل های مفید برای جلوگیری از بروز این مشکل استفاده کنید.

دسترسی سریع
اطلاعات تماس با ما
آدرس دفتر : تهران ، اتوبان ستاری ، پیامبر غربی ، خیابان جهاد اکبر ، کوچه انصاری ، پلاک ۲ واحد ۳
موبایل: ۰۹۱۲۱۸۹۹۸۲۹
آدرس کارخانه: شهرک صنعتی نظر آباد
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به شرکت پارس توحید می باشد .
طراحی سایت : ایران طراح