بیماریهای ویروسی یکی از چالشهای مهم در حوزه سلامت انسانها و حیوانات هستند. دو نمونه از این بیماریها که شباهتهایی در نام دارند اما از جنبههای مختلف متفاوتند، آبله گوسفندی و آبله انسانی است. آبله انسانی در قرن گذشته تبدیل به یکی از بیماریهای کشنده و مخرب شده بود، اما با تلاشهای گسترده واکسیناسیون جهانی ریشهکن شد. در مقابل، آبله گوسفندی هنوز هم به عنوان یک بیماری جدی در میان دامها مطرح است و میتواند خسارتهای اقتصادی و بهداشتی زیادی به دامداران وارد کند.
برای انتخاب بهترین خوراک برای دامها، باید به عواملی مانند نوع دام (گاو، گوسفند، بز، اسب، خوک و غیره)، نیازهای تغذیه ای آنها، سن و مرحله تولید مثل، و هدف از پرورش (تولید گوشت، شیر یا پشم) توجه کرد. در این مقاله با توجه به این موارد، یک راهنمای جامع و کاربردی برای انتخاب بهترین خوراک دام در اختیار شما خواهیم گذاشت.
امروزه برای نگهداری و پرورش بهتر دام از روش های جدیدی در دامپروری استفاده می شود. در این میان، رژیم غذایی و غذاها تأثیر زیادی بر عملکرد و رشد این حیوانات دارند. امروزه غذاهای مختلفی برای افزایش رشد و شیردهی در بازار وجود دارد. در ادامه قصد داریم پس از آشنایی با انواع خوراک، اهمیت و ضرورت خرید خوراک دام را توضیح دهیم.
در این مقاله از سایت توحید دارو پارس در مورد تفاوت بین آغوز و شیر معمولی صحبت خواهیم کرد.
برخلاف شیر کامل، آغوز حاوی مواد بسیار مهمی مثل ایمنوگلوبولین ها (آنتیبادیها)، انرژی، سیتوکین ها، فاکتورهای رشد و سطوح بالاتری از ویتامینها و مواد معدنی است که برای تغذیه گوساله تازه متولدشده لازم و ضروری است.
علاوه بر این، آغوز میزان چربی و پروتئین بالاتری نسبت به شیر معمولی دارد.
در این مقاله از سایت توحید دارو پارس در مورد اهمیت به سلامت دام ها صحبت خواهیم کرد که از اصول اولیه دامداری است. هزینه های ناشی از بیماری های دام (مانند ذات الریه و اسهال گوساله)، مبالغ هنگفتی را برای صنعت کشاورزی در سراسر جهان به وجود می آورند. از آنجایی که قسمت عمده تلفات ناشی از بیماری های دام به بیماری های گوساله و بیماری های گاو مربوط است.
نیاسین به عنوان گروه فعال دو کوآنزیم مهم، نیکوتین آمید آدنین دی نوکلئوتید (NAD) و نیکوتین آمید آدنین دی نوکلئوتید فسفات (NADP) می باشد. استفاده از مکمل نیاسین در تغذیه گاوهای شیری به خصوص گاوهای پرتولید، تأثیرات مثبتی در کاهش تنش های ناشی از تولید بالا، تنش گرمایی، افزایش تولید شیر، بهبود عملکرد و سلامتی حیوان ایجاد می کند.
سبوس برنج تا حد زیادی مستعد فساد می باشد، حاوی میزان بالایی فیتات و بازدارنده های آنزیمی (بازدارنده تریپسین) است و فیبر بالایی دارد. این خصوصیات موجب محدودیت استفاده از سبوس برنج در جیره طیور می شود. بسته به ناحیه جغرافیایی منشأ برنج و سطح آنزیم های مکمل مورد استفاده، حداکثر 20-10% در جیره مرغهای گوشتی توصیه می شود (Martin and Farrell, 1998a).
در این مقاله از سایت توحید دارو پارس میخواهیم در مورد سموم قارچی (مایکوتوکسین ها) با شما صحبت کنیم.
سموم قارچی (مایکوتوکسین ها): بعضی از گونههای قارچها، زمانی که دچار استرس میشوند، از خود ماده سمی را ترشح کرده که به آن سموم قارچی (مایکوتوکسین) میگویند و این سموم در محلی که تولید شدهاند باقی میمانند. قارچها و کپکها در مراحل مختلف رشد گیاه از زمانی که بر روی زمین قرار دارد (قبل از برداشت) تا زمان برداشت، انبار کردن، حمل و نقل، کارخانجات خوراک سازی و امکان تشکیل و تولید سموم قارچی را دارند.
در این مقاله از سایت توحید دارو پارس در مورد اهمیت فرآوری دانه غلات در تغذیه گاوهای شیری صحبت خواهیم کرد.
بهینه سازی بازدهی خوراک و درآمد مازاد به هزینه های خوراک (IOFC) در مزارع پرورش گاو شیری بسیار مهم است، زیرا خوراک بالاترین هزینه را در ارتباط با تولید شیر دارد. برخی عوامل مهم جیره برای دستیابی به کارایی بالای خوراک تغذیه علوفه با کیفیت بوده، به شرط اینکه تعادل بهینه پروتئین و کربوهیدرات برای سلامت شکمبه و قابلیت هضم دانه غلات فراهم گردد.
در این مقاله از سایت توحید دارو پارس در مورد سنگ های ادراری در گوسفندان و بزها صحبت میکنیم. بیماری سنگ ادراری به نام شکم آبی در بین گوسفندان و بزها معروف است که می تواند باعث ایجاد سنگ هایی از جنس نمک های فسفات در مجرای اداری دام ها شود. نیامدن ادرار و حتی آمدن ادرار خونی در بین گوسفندان و بزها همگی به خاطر وجود اینگونه سنگ های ادراری است که دلیل اصلی آن نخوردن مواد خشبی، افزایش مصرف غلات و کنسانتره دامی است که با افزایش درصد منیزیم، فسفر و کاهش کلسیم همراه است.
شرکت تولید کننده مکمل دامی پارس توحید بر این اعتقاد است که، مکملهای طبیعی غیر از افزایش تولید شیر باعث تقویت سیستم ایمنی بدن حیوان، موجب تولید شیر، گوشت سالمتری میشود. یکی از اصلیترین چالشهای صنعت دام و طیور به بحث خوراک آنها برمیگردد که با توجه به گرانی این نوع کالاها شرکتهای مختلفی در جستجوی دستیابی به روشهایی هستند تا ضریب تبدیل را بالا ببرند. در این مسیر بعضی از شرکتها تلاش میکنند با استفاده از مکمل طبیعی در کنار مکملهای صنعتی دیگر این امر را برای دامداران و مرغداران آسان کنند.
گوسفندان به عنوان حیواناتی که در زمینه پرواربندی و پرورش گوشت و پشم بسیار مهم هستند، نیاز به تغذیه مناسبی دارند تا بتوانند در مقابل بیماریها و مشکلات زیستی مقاومت کنند و عملکرد خوبی داشته باشند. در این راستا، استفاده از تقویت کنندههای دامی میتواند بهبود عملکرد گوسفندان را به دنبال داشته باشد. در این مقاله، به بررسی مزایای استفاده از مکملهای دامی برای بهبود عملکرد گوسفندان پرداخته خواهد شد.
پرورش گاو ها یکی از فعالیت های رایج و پرطرفداری است که بسیاری از دامداران به انجام آن مشغول هستند. در اصل هدف اصلی بسیاری از افراد دامدار برای پروراندن گاو ها، استفاده از شیر آن ها است که فروش شیر این گاو ها به عنوان یک صنعت منجر به به تولید سود برای دامداران می شود. یکی از مشکلات بزرگی که دامداران در پروراندن گاو ها با آن روبرو هستند، کاهش شیر گاو ها می باشد.
به طور کلی قارچ ها از نمونه موجوداتی هستند که در نابودی و فساد مواد غذایی نقش موثری دارند و به همین دلیل مورد توجه دانشمندان قرار گرفته اند تا شناخت بیشتر و بهتری نسبت به آن ها پیدا کنند. اگر بخواهیم به صورت حرفه ای تر صحبت کنیم، باید بگوییم که مایکوتوکسین ها نمونه ای از متابولیت های ثانویه توسط ارگانیسم های قارچی هستند.
به طور کلی باید بدانید که تغذیه مهم ترین عامل در بهبود سلامتی تمام موجودات است. بسیاری از پزشکان تغذیه باور دارند که رعایت اصول خاص در این زمینه می تواند به بهبود سلامتی انسان ها کمک کند. همچنین این مسئله در سلامت دام ها و طیور نیز نقش اساس ایفا می کند و می تواند برای بهبود شرایط زندگی آن ها موثر باشد. اصول تغذیه ای خاصی برای سلامتی دام ها و طیور وجود دارد که بسیاری از دامداران از تمام تلاش خود برای رعایت آن ها استفاده می کنند.
اسب جزو حیواناتی است که خرید و فروش آن بسیار گران تمام می شود. از طرفی مراقبت از آن نیز نیازمند رعایت یک سری اصول و نکات است که باید با آنها به اندازه کافی آشنایی داشته باشید. یکی از مواردی که باید به آن اشاره شود، مدیریت استرس گرمایی در اسب است که در این مقاله راجع به آن صحبت خواهیم کرد. همچنین برایتان توضیح میدهیم که چگونه این مدیریت را به نحو احسنت انجام دهید. پس تا انتها ما را همراهی کنید. همچنین برای تهیه مکمل دامی می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
پرورش طیور در مزارع صنعتی و همچنین بهداشت آب در مزارع پرورش طیور به عنوان یکی از بخشهای مهم صنعت کشاورزی، نقش بسیار مهمی در تأمین منابع غذایی دارد وآب آشامیدنی به عنوان یک عامل اساسی در رشد، تغذیه و سلامت طیور تأثیر بسزایی دارد. در این مقاله، به اهمیت بهداشت آب آشامیدنی در مزارع پرورش طیور و اهمیت رعایت استانداردهای بهداشتی در این زمینه میپردازیم.
تولید شیر گاو به فرایند تولید و آماده سازی شیر توسط گاوها اشاره دارد. شیر گاو یکی از منابع غذایی مهم برای انسان ها است و به صورت تجاری به عنوان ماده اولیه برای تولید محصولات لبنی مانند شیر خام، پنیر، ماست و بسیاری از فرآورده های لبنی استفاده می شود. در این مقاله به دلایل کاهش تولید شیر گاوها می پردازیم.
برای رشد و تغذیه بهتر حیوانات، علاوه بر علوفه، به خرید مکمل دام و طیور نیز نیاز دارید. این مکملها مانند کاتالیزور عمل کرده و باعث رشد بیشتر در دامهای گوشتی و افزایش تولید شیر در گاوهای شیری میشود. کنسانتره دامی، یک ماده غذایی است که به عنوان تغذیه اضافی برای دامهای پرواری استفاده میشود. حدود ۷٪ آن پروتئین و ۱۸٪ آن فیبر است.
پرورش دام و طیور در جهان یکی از صنایع اصلی و حیاتی است و در عین حال تأثیر بزرگی بر محیط زیست دارد. برای تأمین نیازهای مردم به محصولات دامی و طیور، لازم است روشهای پرورش مستدام و سازگار با محیط زیست را بکار بریم. هدفاصلی، تولید محصولات با کیفیت و همچنین حفظ محیط زیست است.