در این مقاله از سایت توحید دارو پارس در مورد ۱۵ راهکار مدیریتی در سطح فارم به منظور کاهش شیوع ویروس کووید سخن خواهیم گفت.
1. برنامه های بهداشت فردی بنیادین بایستی در سطح فارم اجرا شود. تمامی نیروهای کار بایستی به دفعات با آب و صابون دست و صورت را شستشو دهند. مدیریت فارم بایستی اهمیت رعایت بهداشت فردی را در قسمت های مختلف دامداری گوشزد کند
2. آب و صابون جهت شستشوی دست بایستی در تمام قسمت های دامداری موجود باشد.
3. حداقل ارتباط کاری بین نیروهای کار وجود داشته باشد. دقت شود که شیر دوشی محلی می باشد که اغلب نیروهای کار با هم ارتباط نزدیک دارند در نتیجه نگرانی اصلی شیوع ویروس در این قسمت می باشد علاوه بر آن اتاقک زایمان و بیمارستان نیز احتمال شیوع بالینی دارد. دقت شود اگر شخصی علائم ویروس را داشت سریعا محل را ترک کند
4. توصیه شود که نیروهای کار حداقل ۱.۸ متر تا ۳ متر از هم فاصله داشته باشند و ترجیحا با تلفن همراه با هم ارتباط بگیرند. ملاقات بایستی تا جای ممکن حداقل باشد و ترجیحا در یک اتاق با تهویه مناسب انجام شود.
5.توصیه شود که نیروهای کار به هیچ وجه با هم دست ندهند. مواد غذایی بین نیروهای کار پخش نشود.
6. به طور مرتب تمامی سطوح بایستی با مواد ضدعفونی تمیز شوند. مطالعات جدید نشان داده اند که قطرات ریز ترشحات کووید می تواند ۳۱ دقیقه تا ۳ ساعت در هوا، ۴۲ ساعت روی کاغذ و مقوا، ۴ روز روی سطوح استیل و تا ۳ روز روی سطوح پلاستیکی ماندگار باشد. این سطوح در دامداری شامل کامپیوترها، تلفن همراه، پرینتر، میز کار، تمامی سطوح اتاق استراحت، قفل درب ها، دستگیره ها، ساعت رومیزی و … می باشد که بایستی ۴ بار در روز به طور کامل ضدعفونی شوند. مواد ضدعفونی عمومی شامل پراکسید هیدروژن، پراکسی استیک اسید، سدیم هیدروکلرید، ایزوپروپانول، آمونیوم و … می باشد. توجه شود که تمامی نیروها در هر شیفت کاری موظف به رعایت این اصول بهداشتی می باشند.
7. نیروهای کار بایستی تجهیزات مناسب داشته باشند که شامل دستکش، ماسک، پیش بند و عینک محافظ می باشد.
8. لباس های کار بایستی روزانه شست و شو شود.
9. نیروهای کار بایستی در این شرایط به غیر از کار اصلی خودشان، با کار قسمت های دیگر نیز آشنا باشند تا در صورت کمبود نیروی کار، جایگزین شوند.
10. نیروهای فروش شرکت ها (نظیر مکمل سازی و …) نبایستی وارد فارم شوند. پخش کننده های مواد غذایی جهت نهار و شام بایستی با دستگاه خودپرداز پول دریافت کنند
11. دائما بایستی ورود و خروج افراد کنترل شود تا از ورود نیروهای غیر مرتبط جلوگیری شود.
12. اگر دوست یا آشنایی از نیروهای کار می توانند به منظور پرکردن خلأ های ایجاد شده ناشی از این بیماری کمکی کنند، معرفی شوند.
13. حتما با دامداری های اطراف جهت تبادل نیروهای کار ارتباط داشته باشید.
14. برنامه ریزی به جهت تامین اقلام خوراکی ضروری جیره و همچنین شناسایی اقلام خوراکی جایگزین انجام شود.
15. مدیریت قوی و ارتباط موثر بین مدیر فارم، مدیر تولید و نیروهای کار جهت جلوگیری از اختلال در تولید و فروش شیر